Οι ερευνητές από το Κέντρο Καρκίνου Rogel και τη Σχολή Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, διαπίστωσαν ότι η παχυσαρκία βοηθά στη δημιουργία ενός μικροπεριβάλλοντος που ευνοεί την εξέλιξη του όγκου.
Το πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό, βασίζεται στη σχέση των κορεσμένων λιπαρών οξέων, του μηχανισμού δράσης της ιντερφερόνης τύπου Ι STING και της πρωτεΐνης NLRC3 που παίζει ρόλο στο ανοσοποιητικό.
«Συνήθως συνδέουμε την παχυσαρκία με τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του πεπτικού, του μαστού, του παγκρέατος και των ωοθηκών», δήλωσε ο Yu Leo Lei, παθολόγος-ανοσολόγος και επικεφαλής συγγραφέας αυτής της μελέτης.
«Πολλές μελέτες που αφορούσαν εκατομμύρια…
