You are currently viewing 3+1 λόγοι για να πατήσεις το «on»

3+1 λόγοι για να πατήσεις το «on»

Καταπολέμησε την υγρασία και το καλοκαίρι! Δες γιατί να επενδύσεις σ’ έναν καλό αφυγραντήρα.

Με τους πρώτους καύσωνες να μας έχουν χτυπήσει ήδη την… πόρτα, το φετινό καλοκαίρι έχει κάνει ήδη αισθητική την παρουσία του. Αν και τα μυαλά όλων βρίσκονται στις διακοπές, η θερμοκρασία είναι αμείλικτη. Συνεχίζει να ανεβαίνει και μαζί της ανεβαίνουν και τα επίπεδα υγρασίας. Μιλάμε για τη γνωστή σε όλους, «κουφόβραση». Μια αίσθηση δυσφορίας που έχουμε νιώσει όλοι. Όταν μας κολλάνε απάνω τα ρούχα μας ή ιδρώνουμε τόσο που γινόμαστε ένα με τα σεντόνια του κρεβατιού μας κατά τη διάρκεια του ύπνου. 

Μην φοβάσαι όμως καθώς η λύση βρίσκεται σ’ έναν αφυγραντήρα. Αυτή η απλή θεωρητικά συσκευή είναι σε θέση να μας ανακουφίσει και να μας προσφέρει ένα άνετο και αναζωογονητικό περιβάλλον τόσο στο σπίτι μας όσο και στο εξοχικό μας. Πάμε να δούμε τους λόγους που αξίζει να επενδύσεις φέτος το καλοκαίρι σ’ έναν ποιοτικό αφυγραντήρα.

1. Καθαρός αέρας

Ξεκινάμε από το πιο βασικό στοιχείο σ’ έναν κλειστό χώρο. Μιλάμε για τον αέρα και την ζωτική σημασία της ποιότητάς του για τη συνολική μας διαμονή στο σπίτι ή στο εξοχικό μας. Όπως θα γνωρίζεις, τα υψηλά επίπεδα υγρασίας μπορούν να επιδεινώσουν τα αναπνευστικά προβλήματα και να προκαλέσουν ή να χειροτερέψουν τις αλλεργίες. Μάλιστα, τέτοιες εποχές, όπου η άνοδος της θερμοκρασίας είναι κατακόρυφη και η υγρασία στα ύψη, επωφελείται η ανάπτυξη ακάρεων σκόνης και άλλων αλλεργιογόνων μικροοργανισμών. 

Η κακή ποιότητα της ατμόσφαιρας στον εσωτερικό μας χώρο είναι ικανή ακόμη να πυροδοτήσει ακόμα περισσότερα συμπτώματα στην υγεία μας. Αυτά μπορεί να είναι μεταξύ άλλων ρινική συμφόρηση, βήχας, κόπωση, δυσκολία στην αναπνοή, ξηρότητα και αυξημένη ευερεθιστότητα ματιών μύτης και λαιμού, πονοκέφαλος, υπνηλία ακόμη και πεπτικές διαταραχές.

Ένα αφυγραντήρας λοιπόν, πρόκειται να λειτουργήσει ως σύμμαχός μας. Θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε φιλτράροντας τη σκόνη, τα αλλεργιογόνα και τα άλλα αιωρούμενα σωματίδια. Βέβαια, δεν πρέπει να αμελούμε να αερίζουμε τακτικά το σπίτι και να το καθαρίζουμε. Όσον αφορά το εξοχικό, εάν έχει μείνει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε με το που φτάσουμε πρέπει να το αφήσουμε να αεριστεί για αρκετές ώρες. Και φυσικά μετά να πατήσουμε το on στο νέο μας αφυγραντήρα!

2. Κλιματιστικό – αφυγραντήρας: Το τέλειο ζευγάρι 

Κλιματιστικό και αφυγραντήρας πάνε μαζί. Τόσο τον χειμώνα όσο και καλοκαίρι. Όταν λοιπόν τα επίπεδα της υγρασίας χτυπούν κόκκινο τους καλοκαιρινούς μήνες, το ένα βοηθάει το άλλο ενώ και τα δυο βοηθούν εμάς! Χρησιμοποιώντας έναν αφυγραντήρα παράλληλα με το κλιματιστικό μας, μπορούμε να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία πιο ψηλά, χωρίς να μειώνεται η αίσθηση δροσιάς που απολαμβάνουμε. Αυτό συμβαίνει καθώς ο αφυγραντήρας μειώνει την περιεκτικότητα υγρασίας στον αέρα, κάνοντάς μας να τον αισθανόμαστε πιο δροσερό από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Ως αποτέλεσμα, μπορούμε να κερδίσουμε τόσο σε δροσιά όσα και σε… οικονομία μέσω της μειωμένης κατανάλωσης. 

3. Μούχλα

Κατά τις ημέρες που παρατηρούνται ανεβασμένα επίπεδα υγρασίας, μπορεί να αντιληφθούμε στον αέρα την χαρακτηριστική μυρωδιά της μούχλας. Μπορεί μάλιστα να την δούμε να έχει ριζώσει σε τοίχους, οροφές, ακόμη και έπιπλα. Ο επιβλαβής αυτός για την υγεία μας μύκητας, ευδοκιμεί σε υγρά περιβάλλοντα και συνθήκες και μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα.

Ένας ποιοτικός αφυγραντήρας, με τελευταίας τεχνολογία φίλτρα, παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη της ανάπτυξης της μούχλας. Θα «ρουφήξει» τον αέρα αφαιρώντας την υπερβολική υγρασία, αφήνοντας πίσω του έναν καθαρό αέρα απαλλαγμένο από τη δυσφορία της μούχλας.

4. Προστασία επίπλων

Η υγρασία μπορεί να αποβεί καταστροφή για τα ξύλινα έπιπλά μας, διάφορα έγγραφα, βιβλία αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές. Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας μπορούν να προκαλέσουν παραμόρφωση, ρωγμές ή σοβαρή φθορά με την πάροδο του χρόνου. Ειδικά στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές, οι διαβρωτικές επιπτώσεις του αλμυρού αέρα επιδεινώνουν το πρόβλημα. Και εδώ όμως ο σωτήρας είναι ο αφυγραντήρας. Και αυτό καθώς θα περιορίσει με τη χρήση του τις καταστροφικές συνέπειες της υπερβολικής υγρασίας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο