Στον Αυγουστιάτικο Γαστρονόμο, οι μέρες μας βάφονται κόκκινες! Η βασίλισσα του καλοκαιριού ντομάτα αλώνει την κουζίνα μας, πολιορκεί τις κατσαρόλες μας και κυριεύει τα φαγητά μας. Από αυτή την αναμέτρηση υπάρχουν μόνο νικητές: Όλοι εμείς που έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε τα ανυπέρβλητα ντοματο-φαγητά του θέρους!
Αναλυτικά, τα θέματα του τεύχους:
Από 20 χωριά χωριάτικες: Η διασημότερη “γκρικ σάλαντ” είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από αυτό που νομίζουμε…
Explainer: Τι καθορίζει τη γεύση της ντομάτας; Είναι πράγματι καλύτερες οι ντομάτες που έτρωγαν οι γονείς μας; Προτιμάμε υβρίδια ή ποικιλίες; Υπαίθριες ή θερμοκηπίου; Τι ντομάτες βρίσκουμε στην αγορά και ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους;
Ντομάτα δροσερή: Συνταγές-έκπληξη με ωμή ντομάτα
Ντομάτες με αυγά: Ένας μεγάλος έρωτας που εκδηλώνεται με καγιανάδες και όχι μόνο…
Ντοματόπιτες: Τραγανά ζυμάρια γεμίζουν με ζουμερές φέτες ντομάτας
Ξέρετε τι θα πει σουγάρισμα; Είναι σιγομαγειρεμένες σάλτσες χωρίς νερό που μας δίνουν κορυφαία φαγητά. Τα δοκιμάζουμε στην πράξη.
Και μια νόστιμη έκπληξη: Ο κορυφαίος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου μάς υποδέχεται στην κουζίνα του και μας μαγειρεύει γεμιστά, μια ασυναγώνιστη σούπα αστακοκαραβίδας και αχινομακαρονάδα.
Ο απολογισμός; 80 απίθανες συνταγές με ντομάτα. Λερωθείτε υπεύθυνα!
Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί την Κυριακή 13 Αυγούστου με την «Καθημερινή».
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>