You are currently viewing O πληθωρισμός στην Ιταλία μειώθηκε, αλλά η τιμή της πίτσας συνεχίζει να ανεβαίνει

O πληθωρισμός στην Ιταλία μειώθηκε, αλλά η τιμή της πίτσας συνεχίζει να ανεβαίνει

Το κόστος παρασκευής της κλασικής πίτσας Μαργαρίτα εξακολούθησε να αυξάνεται τον Απρίλιο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους, παρότι ο ρυθμός πληθωρισμού επιβραδύνθηκε για όλα τα συστατικά του. 
Σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται τα στοιχεία του ιταλικού  ινστιτούτου στατιστικής και του υπουργείου Οικονομικών, τα συστατικά της πίτσας (αλεύρι, ντομάτα, μοτσαρέλα και ελαιόλαδο) και η απαιτούμενη ενέργεια (σε ηλεκτρικό φούρνο) για το ψήσιμο του εμβληματικού «πιάτου» της Νάπολης, αυξήθηκαν κατά 19% τον Απρίλιο, σε σχέση με το 2022.

Παρόλα αυτά, οι αυξήσεις των τιμών επιβραδύνθηκαν σε σχέση με τον Μάρτιο, αλλά και τον περασμένο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>